A WSS (Windows SharePoint Services)

A Microsoft Windows SharePoint Services olyan webes alapú, a közösségi csoportmunkát támogató infrastuktúrát biztosít, melynek segítségével a felhasználók kapcsolatot tarthatnak egymással, megoszthatják dokumentumaikat, gondolataikat, nyomon követhetik a közösségi eseményeket, feladataikat, valamint közösen dolgozhatnak a projekteken. A szolgáltatások egységes felületű, egymással együttműködő weblapokról érhetők el.

 

Egy Windows SharePoint Services-el kompatibilis ügyfélprogrammal (pl. Microsoft Office 2010) úgy dolgozhatunk a webhelyen lévő tartalmakkal, mintha azok helyi háttértáron lennének. A WSS-en alapuló webhelyek külön programok telepítése nélkül is használhatóak. A WSS olyan teljesen új funkciókat biztosít a közös információ tárolására, amelyeket hálózati meghajtók használata esetén nem is remélhetünk. A kényelmet és a könnyű kezelhetőséget a tökéletes Office integráció biztosítja, nem is kell átváltatunk a szövegszerkesztőből, hogy a verziókezelést vagy a hozzászólások hozzáfűzését használjuk. A WSS is jóval több annál, mint aminek első ránézésre tűnik. Csupán a webes felületet használva, mindennemű fejlesztési ismeret nélkül, egy testre szabott információs portállá alakíthatjuk. Ha pedig a FrontPage2003-at is segítségül hívjuk, az oldal kinézetét is teljesen átformálhatjuk rövid idő alatt. A Windows SharePoint Services listáit például könnyedén megjeleníthetjük Excelben, vagy fordítva.

A SharePoint webhelytartalmak eléréséhez szükségünk van egy Microsoft Windows SharePoint Services programmal kompatibilis webböngészőre (pl. Internet Explorer 7.0 vagy újabb verzió) és a webhely címére.

Posted in Egyéb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük