Tudástár

SharePoint cikkek

A mai nap érkezett egy meghívó egy rendszergazda kollégától, ingyenes online Windows Server 2012 képzésre. A képzésért a TechnetKlub oldalán kell regisztrálni. Az oldalra tévedve, régi és értékes tartalmakat fedeztem fel a SharePoint 2007-el kapcsolatosan. Mellyek ezek az értékes témák: SharePoint architektúra tervezése, teljesítmény, SharePoint 2007 backup/restore, néhány hasznos és ingyenes SharePoint Feature, SharePoint Application Templates, MOSS Development. Tovább böngészve, aktuális információkra is ráakadtam Bendefy Zsófia Microsoft SharePoint 2010 videóiban. Ajánlom az érdeklődök figyelmébe, a videókat megnézve az alábbi témákban lehet hasznos információkat elsajátítani.

Értékes SharePoint cikkek >>

 

A WSS (Windows SharePoint Services)

A Microsoft Windows SharePoint Services olyan webes alapú, a közösségi csoportmunkát támogató infrastuktúrát biztosít, melynek segítségével a felhasználók kapcsolatot tarthatnak egymással, megoszthatják dokumentumaikat, gondolataikat, nyomon követhetik a közösségi eseményeket, feladataikat, valamint közösen dolgozhatnak a projekteken. A szolgáltatások egységes felületű, egymással együttműködő weblapokról érhetők el.

Bővebben: A WSS (Windows SharePoint Services)

 

A jó, a rossz, a csúf és a SharePoint

A rossz együttműködéssel sajnos könnyebben lehet találkozni mint a jóval. Részletesebben az alábbi hivatkozás alatt feszegettük a problémakört. Összefoglalva elmondható a rossz együttműködésről, hogy rendkívül fárasztó és időigényes tevékenység. Természetesen a jó együttműködés is lehet szintén időigényes, de alapvető különbség a két folyamat között, maga az együttműködési folyamat és a két fajta együttműködés eltérő végeredménye.

Bővebben: A jó, a rossz, a csúf és a SharePoint

 

A csoportmunkában történő együttműködésről (Team Work)

Különböző statisztikai kimutatások alapján (projektmappa) a hazai kis-, középvállalatok 73%-ával már előfordult, hogy elfelejtették, miben maradtak legutoljára kollégájukkal/üzleti partnerükkel egy megbeszélés kapcsán és 59%-uknak anyagilag is mérhető kellemetlen helyzete adódott az ilyen esetekből. A statisztika 400 cég megkérdezésével készült.

Bővebben: A csoportmunkában történő együttműködésről (Team Work)